Elmo & OivaELMO
espanjanvesikoirauros
s. 14.12.2006

Elmo eli Princess Ee kuten tätä persoonaa tuttujen kesken kutsutaan, on sukupuolestaan huolimatta lähes kaikkien tyttöjen lempparikamu ilman minkäänlaista rakkautta ilmassa. Elmo ei välitä vieraiden lähestymisyrityksistä vaan tekee mieluummin tuttavuutta oman harkintansa mukaan. Ystävyyden voi kuitenkin ostaa nakilla yms. syömiseksi kelpaavalla ja sillä hinnalla saa pyyteetöntä, joskin melko pitkälti anovaan katseeseen perustuvaa läheisyyttä.
Elmon harrastuksiin kuuluvat haku ja jälki sekä toko. Maastolajeissa perroherra on hälytysryhmässä Tampereen Seudun Etsintäkoirien riveissä vuodesta 2010 alkaen osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua. Työssään Ee on iloinen ja uuttera pakertaja, joka rakastaa ongelmanratkaisua. Ajoittain ohjaajaherkkänä koirana mahdollisiin vastoinkäymisiin löytyy poikkeuksetta vika liinan loppupäästä. Erikoistaidoista mainittakoon posteljoonin virka ja puhtaiden pyykkien kokoaminen.


OIVA
espanjanvesikoirauros
s.8.2.2009

Oiva on PiVesiläinen kolmannessa polvessa ja tämän herran kohtalo sinetöityi jo pentulaatikossa. Oiva on iso-egoinen rokkitukka, jonka kunnioituksen ovat ansainneet ainoastaan Nemo-iskä ja "isoveli"-Elmo. Itsetuntoaan ylläpitääkseen on kiva juosta nuorempien poikien ohi kun ihailijat lakoavat tieltä. Ja jos jossain jotain tapahtuu, on Oiva salamana paikalla. Oiva on mielestään varmasti jokaisen perrotytön päiväunien kohde, sanoipa mamma mitä tahansa. Se Suuri Rakkaus on kuitenkin edelleen ensimmäinen tyttöystävä, ihaNainen Frida. Kavereista ehdoton ykkönen on pentuajoilta tuttu ja turvallinen Aapo-bestis, jonka kanssa painiessa matot ovat tiellä ja huonekalut vaihtavat paikkaa. Kunhan vaan kukaan ei ole näkemässä.
Työntekijänä Oiva on itsenäinen ja vauhdikas tosikko, jonka mielestä vauhti on valttia. Eteneminen tapahtuu rusakon tavoin loikkimalla, pieni töpö vinhasti pystyssä. Haku, jälki ja toko kuuluvat myös tämän nuorukaisen lajikavalkadiin. Maastolajien osalta Oiva on toiminut vuodesta 2013 lähtien hälytyskoirana Tampereen Seudun Etsintäkoirien riveissä osana Vapaaehtoista Pelastuspalvelua.
Lisää poikien kuulumisista löydät täältä:         Perroherrojen kotisivutEi kommentteja:

Lähetä kommentti