Frida & Ruffe


FRIDA
espanjanvesikoiranarttu
s. 9.3.2009

Frida on perusluonteeltaan vesikoiramaisesti pidättyväinen. Aktiivinen sosiaalistaminen ja Pivesin tuoma tuki ovat kuitenkin muokanneet varautuneesta neidosta itsevarman harrastuskoiran. Fridan kanssa voi touhuta lähes mitä vaan, mutta mieluisimmat puuhat ovat hakuilu, jäljestys ja toko.  Koiraporukassa Frida on iloinen kaikkien kaveri, jonka ehdoton tyttöbestis on samaan ikäluokkaan kuuluva Niisku. Poikien mielestä ihana Frida on aina kuulunut ehdottomasti suosikkilistan kärkikolmikkoon eikä edes sterilointi ole sitä sijoitusta horjuttanut.
Frida rakastaa omaa ääntään haukkuen silloin kun siltä tuntuu. Neidon repertuaareihin kuuluvat ainakin uskollisen kotikoiran vahtihaukku, kuin väkisin purkautuva innostushaukku kun luvassa on jotain mukavaa sekä tietysti haukku, jonka tarkoitus on saada omistajat toimimaan neidon haluamalla tavalla. Treenikaverit tunnistavatkin auton jo kaukaa pelkästään Fridan äänen perusteella. 
Frida on perso kaikennäköisille herkuille. Omistajat saavatkin olla tarkkana siitä kenen namipussiin neito kuononsa salaa ujuttaa, sillä kaikki namit eivät allergian vuoksi Fridalle sovi.
Frida arvostaa jos saa tutustua uusiin ihmisiin omaan tahtiinsa. Saavutettuaan neidon luottamuksen Fridasta saa kuitenkin lojaalin ja luotettavan ystävän. Eikä pieni makupalakaan haitaksi ole.RUFFE
espanjanvesikoirauros
s. 27.3.2012


Ruffen kohtalo sinetöitiin jo pentulaatikossa ja poika onkin PiVesiläisiä jo neljännessä polvessa. Luonne on avoimempi ja sosiaalisempi kuin sisarpuolellaan Fridalla eikä tämä mies pelkää pussata. Hymypoika Ruffe on joviaali kaveri, joka remuaa muiden koirien seurassa häntä pystyssä. Toki välillä on hyvä muistuttaa kanssaleikkijöitä siitä, että pehmeän kuoren alta löytyy myös Se Suuri Mies. Suuren idolin virkaa hoitavan Oiva-enon kanssa kuljetaan samoja uria peräkanaa hyvin tietoisina omasta tärkeydestään. On aivan sama mitä ympärillä tapahtuu, Ruffella on joka tapauksessa hauskaa kunhan saa olla osallisena. 
Harrastusrintamalla Ruffe seuraa sukulaistensa jalanjälkiä: hakuilu, jäljestys ja tokoilu kuuluvat myös tämän perron lempipuuhiin. Ruffe on harrastuskaverina miehekkään yksinkertainen (lue: putkiaivoinen) ja asioita tarvitsee joskus toistaa useampaankin kertaan ennen lampun syttymistä.
Päivätyökseen Ruffe on erikoistunut materiaan ja muotoilee huonekaluja sekä elektronisia laitteita sangen tuloksellisesti. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti