Niisku & Helmi


NIISKU
espanjanvesikoiranarttu
s. 29.7.2009


Niisku on ehdottomasti koiraporukan virallinen järjestyksenvalvoja. Kaikenlainen riekkuminen ja rellestys on sopimatonta ellei neiti itse satu olemaan osallisena. Niisku on ihmisiä kohtaan hyvin varautunut eikä perusta vieraiden lähestymisyrityksistä vaan haluaa tutustua vieraisiin pikkuhiljaa ja omalla aikataulullaan. Ne, jotka saavuttavat Piiskusen luottamuksen, saavat osakseen roihuvaa rakkautta ja taatun ystävän loppuelämäkseen. Omat ihmiset ja etenkin mamma ovatkin Niiskulle kaikki kaikessa.
Työkoirana Niisku on erittäin motivoitunut sekä hyvin tosikkomainen ja huumorintajuton. Kun ollaan hommissa ei paljon puhuta eikä pussailla. Lajeina kavereiden tavoin haku, jälki ja toko. Niiskuneiti rakastaa ongelmanratkaisua ja on nopea oppimaan uusia asioita, josta todisteena läsnäolijoita huvittava (ja nenärustoja koetteleva) erikoistemppu.
Niisku on rotuominaisuuksilleen uskollisena vahtikoira henkeen ja vereen eikä tämän lauman reviirille kannata tuntemattoman yrittää luvatta mennä pöytähopeoita kähveltämään. Ystävät puolestaan saisivat varmasti varastaa itse suuren vahtikoirankin.
Niisku on kova tyttö juttelemaan erilaisilla aksenteilla ja jos mamma ei viitsi kuunnella niin varmasti ihmisystävistä löytyy joku halukas.HELMI
espanjanvesikoiranarttu
s. 21.3.2011


Helmin rooli koiralaumassa vaihtelee mielialan ja kokoonpanon mukaan. Toiset nuoret nartut olisi kiva laittaa ojennukseen, mutta jos jotakuta kiusataan niin Helmi on kiusatun puolella. Hemppa on sellainen poikatyttö ja leikki Tahvo-veljen kanssa on parhautta. Yksinoikeudella, totta kai, eli muiden kanssa veikan on turha yrittää touhuilla jos siskolikka on paikalla. Helmi on hyväuskoinen tyttö, joka on onnellinen kun luulee poikien haluavan leikkiä kanssaan. Tosin, kun leikin perimmäinen tarkoitus neidolle paljastuu, saavat pojat tuntea tuta Helmin pettymyksen. Helmin Suuri Rakkaus on Elmo, joka tosin on saamastaan huomiosta hiukan vaivaantunut, mutta kestää saamansa miljoonat suudelmat herrasmiehen tavoin.
Helmi on harrastuskaverina monipuolinen: toisinaan kärsimätön hätähousu, jolla karkaa helposti mopo tassuista ja toisinaan hyvinkin rauhallinen ja korrekti. Ja aina kannattaa yrittää mennä siitä mistä aita on matalin. Helmi omaa itsenäisen työkoiran luonteen ja jos neidolta itseltään kysyttäisiin niin monesti ohjaaja olisi varmasti pakollinen hidaste mukana. Motivaatiota ja moottoria löytyy niin haku- ja jälkimetsässä kuin toko-kentälläkin. Ihmisten suhteen Helmi on avoimempi kuin siskonsa, mutta tykkää vesikoiramaisesti tutustua ihmisiin omaan tahtiinsa. Toiset ihmiset ottaa heti omikseen ja jotkut jättää ainiaaksi omaan arvoonsa. Pieni, rakastettava possu, joka tykkää olla mukana kaikessa ja kaikkialla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti